My bad

"Vinterdvale må ikke forveksels med såkalt vintersøvn, som er en tilstand der forbrenning, kroppstemperatur og hjerterytme ikke senkes i samme grad som under en ekte dvale. I realiteten reduseres forbrenningen kun gjennom at dyret senker pulsen, mens kroppstemperaturen opprettholdes nærmest normalt (den senkes maksimalt 10° C hos grevling og 2° C hos bjørn).

Dyr som har uekte vintersøvn er gjerne større dyr, f.eks. bjørn og grevling, men også ekorn kan sove i flere dager i strekk når det blir kaldt. De kan godt våkne opp i løpet av vinteren og ta seg noen små runder i nærheten av overnattingsstedet, men de har problemer med å finne føde på denne tiden av året og har løst dette problemet gjennom å sove seg gjennom de kalde månedene. For å klare denne tiden bygger dyra gjerne opp fettreservene før vinteren ankommer, og tærer på disse gjennom vintersøvnen."

- wikipedia

Vell, vi kan vel alle være enig i at hjernen min ikke var helt med i går, men jeg velger å skylle på at jeg er syk og derfor har nedsatt hjernekapasitet. True story.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingeognannasitteriettre

ingeognannasitteriettre

17, Tvedestrand

HEI. Vi er to kusiner og beztevenner som bor på hver vår side av landet. Og det synes vi er trizt. Den eneste gangen i året vi får vært sammen er i sommerferien, da vi har hytte ved siden av hverandre :):):) Vi blogger for å oppdatere hverandre om hverdagen våres. Og fordi vi har en smule fritidsproblemer. HIHI

Kategorier

Arkiv

hits