5 om dagen er godt for magen

Hei!

I det siste er det en ting som har plaget meg.

Nå må ALLE på en eller annen måte ha fått med seg at man skal spise 5 frukt og grønnsaker hver dag fordi det er bra for helsen og blabla. MEN da lurer jo jeg selvfølgelig på hva de mener med det. De kan jo ikke mene at det er det samme om man spiser en klementin eller en appelsin. Det er jo samme greien bare forskjellig størrelse!

Så er en klementin liksom bare 1/2 frukt eller er en appelsin 2 frukt?


Jeg liker forresten klementin best, fordi de er lettere å skrelle.

Én kommentar

Elisabeth Skjegstad

27.okt.2011 kl.08:16

Hei, jeg vet hva de mener med det :). Når helsemyndighetene i Norge anbefaler 5 om dagen så snakker de om 5 enheter x 100 gram. Vi bør spise minst 500 gram frukt, bær og grønnsaker hver dag. Og da bør halvparten være grønnsaker og den andre halvparten være frukt og bær.

En klementin veier vel mellom 50 og 70 gram, og det betyr at 2 små klementiner = 1 om dagen. For at vi skal slippe å veie maten vår hele tiden, så har vi en hjelperegel som sier at det du får plass til i din håndfull = 1 om dagen og at alle skal spise sin håndfull x 5 hver dag.

Hilsen Elisabeth i Opplysningskontoret for frukt og grønt, frukt.no

Skriv en ny kommentar

ingeognannasitteriettre

ingeognannasitteriettre

17, Tvedestrand

HEI. Vi er to kusiner og beztevenner som bor på hver vår side av landet. Og det synes vi er trizt. Den eneste gangen i året vi får vært sammen er i sommerferien, da vi har hytte ved siden av hverandre :):):) Vi blogger for å oppdatere hverandre om hverdagen våres. Og fordi vi har en smule fritidsproblemer. HIHI

Kategorier

Arkiv

hits